top of page
  • KAYHAN YILDIRIM

Soğuk Çağrının Sonu Geldi

Soğuk çağrı nedir?

Hiç tanımadığınız birisini telefonla arayıp satış yapmaya çalışmaktır. Bugün hala bu yöntemle çalışıyorsanız, işiniz çok zor.

"Satış Neden ve Nasıl Kaybedilir" isimli yazımda, 19. maddeye yazdığım "Etkin hazırlık yapmamışsınızdır" cümlesi burada karşımıza çıkıyor.

Peki ne yapabiliriz? Tabi ki LinkedIn'i ve daha da iyisi Sales Navigator'u kullanırız.

LinkedIn, şu anda, çağrı öncesi araştırma yapma yöntemleri arasında en güvenilir olanı. Arayacağınız kişi ile ilgili, ciddi önemde bilgilere ulaşabilirsiniz.

Öncelikle Sales Navigotor üzerinden, arayacağınız kişiyi takibe almanızda yarar var. Bu arada, hala Sales Navigator kullanmıyorsanız, size gerekli motivasyonu sağlaması için ilgili yazımı okuyabilirsiniz.  

Eğer en az ikinci derece bağlantınız ise aradığınız kişi, mutlaka TeamLink'i kullanarak başarı şansınızı %50'ye çıkarabilirsiniz. Doğrudan müşteri adayınıza ulaşmak yerine, TeamLink kullanarak, ortak olan bağlantınızı kullanın. TeamLink, kurumunuzda çalışan diğer kişilerin bağlantılarını kullanarak, potansiyel müşterinize sizi daha da yakınlaştıran, eşsiz bir araçtır. İş arkadaşınız sizi tanıştırdığında ise, artık çağrınız, bir "soğuk çağrı" olmaktan çıkacaktır.

LinkedIn Groups, ikinci olarak kullanabileceğiniz bir araç. Bağlantınız olmasa bile, o kişiye doğrudan ulaşmanıza olanak sağlıyor. Müşteri adayınız ile, LinkedIn Groups üzerinden etkileşime geçip, entellektüel ya da iş bazlı tartışmalara katılıyorsanız, o kişiye yaptığınız çağrı, soğuk çağrı olmayacaktır.

LinkedIn üzerinden ya da Sales Navigator üzerinden, aramak istediğiniz müşteri adaylarının paylaşımlarını takip edin. Yorum yazın. Geribildirim verin. Soru sorun. Böylelikle sizin kim olduğunuzu, telefonu açtıklarında, bileceklerdir. Ve onlara yapacağınız çağrı, soğuk çağrı olmayacaktır. 

bottom of page